RSS

Anđela Čivović Saramandić


operski pevač/vokalni pedagog

„Nikada nemoj prestati da se baviš pevanjem.Bog ti je dao predivan glas i naljutićeš ga,ako ne razvijaš poseban talenat koji ti je dao.“…i danas mi u ušima odzvanjaju reči mog starog profesora italijanskog jezika,Dušana Stulara,kada je prišao da mi čestita, posle jednog od koncerata,za vreme studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.Taj,od srca izrečen savet,ostao je kao eho,koji me svih ovih godina prati u profesiji kojom se bavim i „podiže“ me u svakom trenutku profesionalne krize,koja je sastavni deo onoga čemu sam se,sa puno ljubavi,posvetila.

   Pevanjem se bavim preko trideset godina.Studije sam završila u kl.prof. Biserke Cvejić i Octava Enigarescua,a usavršavala se,radeći sa mnogim pedagozima u našoj zemlji (Radmila Smiljanić,Stojan Stojanov Gančev,Nikola Mitić),kao i van nje (Alenka Dernačeva,Ksenija Vidali,Monserat Alavedra,Margaret Roest,Christine Deutekom).

   Iza sebe imam deset godina aktivnog operskog iskustva,veliki broj otpevanih koncerata,kao i dvadeset godina pedagoškog rada.

  

 

Postavi komentar